A Bowen története

A Bowen történeteA Bowen története

A módszertan kidolgozója Thomas A. Bowen (1916-1982). Ausztráliában, Geelongban folytatta gyógyítói munkáját, melyhez tudását autodidakta módon szerezte meg és fejlesztette tovább. Tudása mellett intuícióját is sikerrel kamatoztatva alkotta meg a Bowen technikát, ezt a különleges, szelíd, egyedülálló rendszert, melyet Bowen technika néven ismert meg és a világ.
A Bowen nem hasonlítható más módszerekhez, rendszere teljesen független, újszerű az eddig ismeretes, hagyományos manuálterápiákhoz képest.

 

Tom Bowen, teljes nevén Thomas A. Bowen története:

Egy kivételes ember öröksége az utókornak

Tom Bowen kivételes képességekkel rendelkezett és egészen különleges szemlélettel tekintett az emberekre és az emberi test kezelésére egyaránt. Hitt abban, hogy az egyszerű dolgok a leghatékonyabbak. Páratlan megfigyelőképessége és intuíciója segítségével néhány egyszerű mozdulattal képes volt a legkülönfélébb egészségügyi problémákat megoldani.

 A környezetében élők, akiken segített, elvitték tevékenységének hírét szerte az országban, egyre messzebbről kezdtek hozzá járni kezelésért. Az embereket megdöbbentette az, hogy sok más, bonyolult és eszközigényes módszerhez képest Tom Bowen a két kezével, néhány érintéssel, közben szüneteket tartva milyen hihetetlen eredményekre volt képes!
Egy korabeli felmérés szerint 88 %-os hatékonysággal tudott kezeléseivel eredményt elérni.
Tom Bowen nagyothalló ember volt – így a kezével „látott” – talán ennek is volt betudható kifinomult érzékelési képessége. Pácienseivel asszisztensei kommunikáltak. 66 évesen, cukorbetegség miatt halt meg.
Érdekesség, hogy ő maga rendkívül szerény ember lévén módszerét soha nem népszerűsítette, mégis, az általa kidolgozott és alkalmazott technikát az 1970-es években az ausztrál egészségügyi rendszer is elismerte, sőt annak részeként befogadta, alkalmazta.

Tom Bowennek nem volt hivatalos egészségügyi végzettsége, mindössze 1 évig tanult hivatalosan orvoslást, majd a család nehéz anyagi helyzete miatt abba kellett hagynia tanulmányait. Ennek ellenére sikerült elérnie, hogy korának legnépszerűbb terapeutájaként ünnepelték. Módszerét egészen haláláig fejlesztette, csiszolta.

A Bowen technika rendszerbe foglalása és

a Bowen Therapy Academy of Australia megalapítása

A Bowen története Tom Bowen soha nem jegyzetelt. Titkárnője segítségével állítottak össze egy dokumentációt, mely összefoglalta munkásságát.
Amikor Tom Bowen elérkezettnek látta az időt 1974-ben, elkezdte tudását átadni a Rentsch házaspárnak. Ők tették alkalmassá arra, hogy oktatható, átadható legyen a tudás a Bowen alkalmazói számára.
1987-ben megalapították a Bowen Therapy Academy of Australia–t és a módszert védjegyeztették The Orginal Bowen Technique néven.
A Bowen technika ma egyre népszerűbb, terapeuták tömegei tanulják meg a Bowent és alkalmazzák nagyfokú hatékonysággal. Világszerte számos intézményben is alkalmazzák kiegészítő terápiaként vagy önálló kezelésként is. Magyarországon 2009 óta tanítják és használják.

 

Panaszok, tünetek, állapotok, melyeknél  a Bowen kíméletes módszere a legmegfelelőbb

Újszülöttek, kisbabák kezelése Baba Bowennel

 

Szeretettel várom Bowen kezelésre!

Unyi Tamara Bowen alkalmazó

Telefon: +36 20 55 33 717

Email: tamara13okto@gmail.com

A Bowen kezelés helyszínei:

Medical Center: XV. Ker, Apolló u. 61.
2146 Mogyoród, Szent Jakab Park 65.

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.