Bowen kezelés hatásai

A Bowen kezelés hatásai, hatásmechanizmusa a szervezetre

Bowen kezelésA Bowen kezelés hatékonyságának kulcsa az, hogy a vegetatív idegrendszerre fejti ki hatását, ahol testünk öngyógyító folyamatainak irányító központja található. Ez a vezérlőközpont a testünket működtető folyamatok több, mint 80 %-át ellenőrzi, vezényli, rendkívül érzékenyen reagálva a legkisebb impulzusokra, a különböző stressz hatásokra, ingerekre is.

A Bowen kezelés attól különleges, hogy finom, garantáltan fájdalommentes mozdulatokkal képes új információ átadására. Ennek hatására beindulnak testünk regenerációs, öngyógyító folyamatai.
Tehát nem maga a Bowen kezelés gyógyít, mindössze katalizátorként hozzásegíti testünket ahhoz, hogy önmaga végezze azt el.

Mitől más a Bowen kezelés, mint bármely más manuális módszer?

A kiropraktőr vagy csontkovács a csontok és az ízületek kezelését végzi, mely meglehetősen erőteljes fogásokat igényel. A Bowen szintén képes arra, hogy az elmozdult csontok ideális helyzetét visszaállítsa, de finoman, fájdalommentesen teszi ezt.

A különböző típusú masszázsok során az izmokat gyúrja át, lazítja fel a terapeuta. Ez szintén intenzív kezelést igényel. A Bowen technika is fellazítja az izmokat és beindítja a megfelelő nyirokáramlást – csak könnyedén, kíméletesen.

Akupunktúra, akupresszúra alkalmazásakor a meridiánokra, az energia szabad áramlására fektetik a hangsúlyt. Bowennel ugyanezt elérhetjük tűk és erőteljesebb nyomások nélkül is. Sokan idegenkednek pl. a tűktől, nekik is remek alternatívát kínál – ugyanolyan hatásfokkal.

Miért remek eszköz a Bowen a különböző területek szakembereinek?

A félelmet, szorongást, fóbiákat mentális szinten végzett terápiákkal igyekeznek enyhíteni, feloldani a szakemberek.
Az erőteljes stresszoldó hatást kiváltó Bowen – miután megszünteti az izmokban, szövetekben felgyűlt stressz okozta elváltozásokat, mintegy „mellékesen” – de ugyanolyan erőteljesen okoz hatalmas megkönnyebbülést a pszichés tünetek terén is – bár a kezelés alapvetően a fizikai testen történt.
Ezért tanulja meg ezt a technikát egyre több szakember világszerte az egészségügy különböző területein, bővítve tudását ezzel az egészen kivételes módszerrel.

Miért alkalmazhatjuk bátran, bárkinek a Bowen módszert?

Mint kifejtettük, a Bowen rendkívül szelíden, kíméletesen, öngyógyító központunkra hatva, azt beindítva képes a célzott hatást kiváltani izomfájdalmak, csontok elmozdulása, belső szervi problémák vagy akár mentális tünetek esetén egyaránt. A Bowen sokoldalúságának kulcsa éppen ez!
Hiszen szervezetünkben kódolva van az öngyógyítás képessége, mely kiterjed minden sejtünkre! Gondoljunk csak pl. a sejtmegújítás folyamatára, mely életünk minden pillanatában zajlik.

A Bowen ennek köszönhetően tud mélyreható változásokat kiváltani, ezért képes arra, hogy csecsemők, kismamák, műtétek utáni felgyógyulás, sportsérülések, bőrproblémák esetében is alkalmazható kezelés, amikor a páciensek rendkívül érzékenyek fizikailag és mentálisan egyaránt.

A Bowen alkalmazási területeiről bővebben

Kíméletessége és ezzel egyidejű, nagyfokú (88% feletti!) hatékonysága teszi erre alkalmassá. Tom Bowen hagyatéka valóban egy csodálatos eszköz az emberiségnek arra, hogy egészségét hosszú távon megőrizze, szükség esetén pedig a lehető legkellemesebb módon segítse elő annak helyreállítását.

Kapcsolat / Bejelentkezés Unyi Tamara

Bowen alkalmazóhoz:

Telefonon: +36 20 55 33 717

Emailben: tamara13okto@gmail.com

A Bowen kezelés helyszínei:

Medical Center: XV. Ker, Apolló u. 61.
2146 Mogyoród, Szent Jakab Park 65.

Szeretettel várom hívását!

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.