A Bowen módszer

A Bowen módszer hatása szervezetünk vezérlőrendszerére

 

A Bowen módszer hatékonyságának kulcsa a vegetatív idegrendszerre kifejtett hatásában rejlik. Itt található ugyanis a szervezet öngyógyító folyamatainak irányító központja, mely a testünket működtető folyamatok több, mint 80 %-át ellenőrzi, vezényli. Ez a vezérlőközpont rendkívül érzékenyen reagál a különböző stressz hatásokra, ingerekre – így a Bowen kezelésre is. Külföldi klinikákon a Baba Bowen-t már a szülészeteken is alkalmazzák az újszülöttek szülés közbeni sérüléseinek kezelésére is. Egyedülálló kíméletessége teszi erre alkalmassá.

Mikor és kinek ajánlott a Bowen módszer alkalmazása?

Manapság sajnos mindnyájunkra záporoznak az ingerek, rohanó életmódunkból fakadóan folyamatos stresszben éljük az életünket. Ez az állapot a szimpatikus idegrendszer túlingerlődéséhez vezet, mely feszültséget kelt a testünkben és fizikai elváltozásokat okoz a test szöveteiben, izmaiban.
Ennek jele eleinte izomgörcs, fájdalom, fejfájás, gyomorpanaszok, nyelési nehézségek és még sokféle tünet lehet. Ha azonban ezek a tünetek tartósan fennállnak, később már akár krónikus betegségekben is megnyilvánulhatnak.
A Bowen módszer alkalmazásakor ezeket a stressz által kiváltott tüneteket enyhíthetjük, még mielőtt a betegségek kialakulásának esélyt adnánk. Az ideális megoldás természetesen az, hogy még a kezdeti tünetek előtt menjünk el időnként egy Bowen kezelésre, állandósítva egészséges testi, lelki és szellemi állapotunkat, vitalitásunkat.

Hogyan hat a Bowen módszer testünkre?

A Bowtech rendkívüli stresszoldó hatása már az első kezelésnél megtapasztalható. Sokan álomba merülnek, amint csillapodik a kínzó feszültség izmaikban. A mélyen ellazult állapotban gyakran kívülről is hallható a jellegzetes hang, melyet a belek természetes, perisztaltikus mozgásának beindulása vált ki. Ez is mutatja, hogy a finom érintések ellenére mennyire hatékony és erőteljes hatást vált ki a test belső folyamataira is.

A Bowen a stressz feloldásából fakadóan mélyreható változásokat indít el a testben, segítve a szervezet vezérlőrendszerét az ingerek újraértelmezésében, azok korrigálásában. Az új parancs aktiválja a génjeinkbe programozott öngyógyító folyamatainkat, segítve testünket, hogy újra harmonikusan, optimálisan működhessen.
A Bowen kezelés a stressz oldásán keresztül rengeteg, eddig lekötött energiát szabadít fel, melyet testünk az eddig hibásan működő folyamatok korrigálására használt fel.

Milyen speciális helyzetekben ideális a módszer alkalmazása?

Adódhatnak helyzetek, állapotok, amikor különösen fontos, hogy a kezelés kíméletes, ugyanakkor hatékony is legyen.

Néhány példa, amikor a Bowen az ideális kezelési mód:

Műtétek utáni gyógyulási folyamatok elősegítéseként
Trauma, sokkhatás kezelésére
Ficamok, zúzódások, balesetek esetén
Idős embereknek
Nagyfokú érzékenység esetén
Kismamáknál terhesség alatt és a szüléskor is
Újszülötteknek, csecsemőknek
Sportbaleseteknél

További alkalmazási területek

Előfordulhat, hogy valamely okból a már elindult gyógyulási szakasz elakad. Ilyen helyzetekben is gyakran tapasztalható, hogy néhány Bowen kezeléssel újraindítható a folyamat.

Egyeztessen időpontot, szeretettel várom!

Unyi Tamara Bowen alkalmazó

Telefon: +36 20 55 33 717

Email: tamara13okto@gmail.com

A Bowen kezelés helyszínei:

Medical Center: XV. Ker, Apolló u. 61.
2146 Mogyoród, Szent Jakab Park 65.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.