Bowen Technika

Mi a Bowen technika vagy Bowtech lényege?

A Bowen technika egy egészen különleges, öngyógyító folyamatokat elindító hatású, speciális kezelés. Teljesen új módszer, mely nem hasonlítható semmilyen más, manuálisan végzett terápiához. A Bowen alkalmazó a test bizonyos pontjain finoman, ún. Bowen-fogásokat alkalmazva, meghatározott ideig tartó szüneteket tartva végzi a kezelést.

bowen kezeles

 

A bennünket érő stressz által keletkezett blokkokat oldja fel az izmokra és a kötőszövetekre gyakorolt speciális mozdulatokkal. Ennek hatására a szervezet válaszul beindítja az öngyógyító folyamatokat. Tehát valójában a szervezet önmaga állítja helyre az egészséges állapotot, a Bowen technika pusztán generálja, beindítja ezt a folyamatot.
A Bowen mindezt szelíden, fájdalommentesen éri el, éppen ezért kiválóan alkalmazhatjuk akár kicsi babák vagy kismamák, idős emberek esetében is nagyfokú hatékonysággal.

A Baba Bowenről, annak lehetőségeiről itt tudhat meg többet.

A Bowen technika / Bowtech hatásmechanizmusa

A Bowen technika során alkalmazott fogások hatására a szervezetben párhuzamos, összehangolt folyamatok indulnak el. A kötőszöveti folyadékokban hullámszerű rezgés keletkezik, mely továbbterjedve beindítja a szövetek hidratálódását.

A szövetekben lévő receptorok érzékelik a mechanikai úton kiváltott ingerületet, melyet továbbítanak az agy megfelelő területére. Agyunk pedig, újraértelmezve az eddig kapott parancsot, korrigálja a hibát, újratervezi és ennek megfelelően küldi az új, már hibátlan parancsot az idegrendszeren keresztül a szövetekbe.

A szövetek az új ingerület hatására fellazulnak, ezáltal elegendő helyet biztosítva a tökéletes vér- és nyirokáramlásnak. Az ideális mértékű oxigénellátottságnak és tápanyagfelvételnek, valamint a szövetekben, sejtekben felhalmozódott méreganyagok elszállításának köszönhetően újra lehetővé válik a szervezet ideális működése.

Egészségmegőrzésre,  krónikus betegségekből, sérülésekből adódó fájdalmak enyhítésére egyaránt kiváló megoldás a Bowen technika alkalmazása. Természetesen régóta fennálló betegségek esetében többszöri kezelésre lesz szükség, rendszerint a folyamatban lévő orvosi kezelés kiegészítéseként,- bár önálló kezelésként is sok esetben megállja a helyét.

Az egyéb tradicionális kezelések nyelvére fordítva ez a hatást nevezik pl. a „csakrák kiegyenlítődésének”, vagy „az energiaellátás harmonizálódásának” stb.

Ez az állapot sokkal több, mint a betegségek hiánya!

Hiszen túl azon, hogy semmilyen fájdalom vagy betegség nem terhel minket, energiától telítettek is leszünk. Csodálatosan érezzük magunkat ilyenkor és teljesítőképességünk is maximális.

A Bowen kombinálható más terápiákkal, kezelésekkel?

A Bowen technika, azaz Bowtech csodálatosan illeszkedik más kezelésekhez, terápiákhoz, legyen az akár a nyugati orvoslás vagy bármely tradicionális eljárás.

Fontos szempont, amit ajánlott betartani párhuzamos kezelések alkalmazásakor:

Soha ne egyidejűleg alkalmazzunk többféle kezelést, hiszen így a szervezetnek többféle, egymástól eltérő információkat adunk! Ezekkel egyrészt feleslegesen megterheljük, másrészt információs zavarokhoz is vezethet, ami gyengítheti mindkét eljárás hatékonyságát.

Hasznos azt is tudni, hogy melyik kezelés bizonyult hatékonyabbnak, – ehhez szintén jobb, ha pár napos különbséggel folytatjuk le ezeket, hogy hatásaikat maximálisan kifejthessék.
A Bowen technika esetében ajánlott az 5 napos szünet, mielőtt és miután a kezelést elvégezzük. Ezalatt az 5 nap alatt a szervezet mintegy „újratervezi” önmagát, sokszor már egyetlen kezelést követően is jelentős megkönnyebbülést nyújtva még súlyos eseteknél is.

Más technikák, módszerek párhuzamos alkalmazásakor is általános a 3-4 napos szünet a kétféle kezelés között.

Szeretettel várom hívását!

Unyi Tamara Bowen alkalmazó

Telefon: +36 20 55 33 717

Email: tamara13okto@gmail.com

A Bowen kezelés helyszínei:

Medical Center: XV. Ker, Apolló u. 61.
2146 Mogyoród, Szent Jakab Park 65.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.