Baba Bowen

Baba Bowen

Baba bowen újszülötteknek

A szülés, a születés semmihez nem hasonlítható, csodálatos élmény. Ugyanakkor rendkívüli igénybevételt jelent a babának és az édesanyának egyaránt. A technika alkalmazása mindkettejük számára ideális segítséget kínál a méhen belüli sérülésektől a tejelválasztáson át a pszichés sokkok oldásáig. Tudjon meg többet a Bowen technika szerteágazó hatásairól!

Méhen belül kialakult kényszertartással született baba

Baba Bowen

Az első hat hétben a leggyakoribb problémát az okozza, ha valamilyen, méhen belüli kényszertartással születik meg a kisbaba, és nem tudja elfordítani a fejét mindkét irányba.
Ennek figyelmeztető jele lehet, ha valamelyik mellet előnyben részesíti, míg a másikat akár el sem fogadja szoptatás közben. A Baba Bowen gyorsan és szelíden szünteti meg a problémát a feszültség feloldásával.

Oxigénhiánnyal született, koraszülött baba

A születéskor esetlegesen fellépő oxigénhiány vagy a koraszülöttség önmagában nem tekinthető betegségnek. Ugyanakkor sokkal több figyelmet igényel minden olyan kisbaba, aki korábban érkezett vagy oxigénhiány lépett fel nála.
Ha a kicsi időben megkapja a megfelelő segítséget, tökéletesen le tudja küzdeni éretlenségéből fakadó lemaradását és az oxigénhiány okozta traumát, fejlődésében utolérve kortársait.

Tartási rendellenességek

A Bowen harmonizálja, egyensúlyba hozza a kicsik központi idegrendszerét. Ideális terápia születési traumák kezelésében, a testtartás rendellenességek felszámolásában, (pl. helytelen fejtartás, feszes nyak. ) Elérhetjük a kezeléssel, hogy az ízületek helyes pozícióban rögzüljenek, ezzel megteremtjük a megfelelő mozgásfejlődés lehetőségét.

Az elakadt öngyógyító mechanizmusok újraindítása

Baba Bowen Elérjük, hogy a babát születésekor ért trauma miatt megrekedt öngyógyító mechanizmusok újra beinduljanak. A fájdalommentes Bowen fogások választ keltenek a testben, a védekező mechanizmusok viszont nem indulnak be, hiszen csak kellemes, lazító inger éri a kicsi testét.
Az ingerület hatására az egész test ellazul, a vér-és nyirokkeringés normalizálódik, az anyagcsere folyamatai rendeződnek. Egyfajta újratervezése ez a kisbaba szervezetében zajló élettani és pszichés folyamatoknak.

Születés során keletkezett sérülések, kapcsolódó problémák

A szülés során elszenvedett sérülésből adódó gerinctraumák esetén fellazítva a letapadt izmokat, felszabadíthatóak a sérült idegszálak. A Bowen alkalmazása enyhíti a gyomor és a bélrendszeri panaszokat is.

Az újszülöttek felfokozott idegrendszeri reakciói

A születést követő időszakban a legtöbb kisbaba nyugtalan. Ez érthető is, hiszen az anyaméh biztonságos, meleg, puha öleléséből egy rendkívül megterhelő szülési folyamatot követően egyszerre milliónyi új, szokatlan inger éri őket. A fények, az árnyak, a hideg-meleg levegő, a hangok, a zajok mind-mind ijesztőek lehetnek számukra.
Ebben az időszakban bennük még szinte fokozatosan jelen van az ősi, kódolt „küzdj vagy menekülj” ösztön, ami feszültté, zaklatottá teheti őket. Ilyenkor gyakori, hogy a baba „ok nélkül sír”. Megvan ennek az oka, melyet hatékonyan enyhíthetünk is a Bowennek köszönhetően.

Csecsemőkori hasfájás enyhítése Baba Bowennel

A rekeszizom feszessége okozza leggyakrabban a csecsemőkori hasfájást, melyet a szoptatáskor nyelt levegő feszítő hatása vált ki. A szoptatás közben beiktatott, gyakoribb büfiztetés mellett -amennyiben nem oldódik meg a probléma-, remekül kezelhető Bowennel. Lecsökken a bukások száma és ritkább a csuklás is, a légzés kiegyensúlyozottá válik.
Így a levegőbuborékok nem jutnak tovább a belekbe, ahol felfúvódást,hasfájást is okozhatnak, javul a kicsik emésztése is. A kezelések alatt távoznak a szelek és megtelnek a pelusok. 🙂

A baba Bowen leggyakoribb hatásai a kicsikre

Baba Bowen Ha csillapíthatatlanul sír a kisbaba, a szülő tehetetlennek érzi magát, kétségbeesett, kimerült lesz  az aggodalomtól és a virrasztástól.
A Bowen gyengéd,mégis hatásos érintésének köszönhetően kisbabájuk megszabadul a fájdalmaktól, miközben még egészségéért is sokat tehetünk.
Megnyugszanak, akár hallhatóan is távoznak a szelek, beindul széklet és vizeletürítés, békések, nevetősek lesznek tőle ééés.. ami a legfontosabb: abbahagyják a sírást!!! A terápiát követően a szülők döbbenten szemlélik nyugodt kisbabájukat és nagyon boldogok!

Hogyan segít a kezelés?

A kezelés során a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszerre egyidejűleg fejtünk ki csillapító, harmonizáló hatást.
Újrahangolásukkal gyorsan érkezik a test válasza, a kisbabák pedig megnyugszanak, mosolygóssá válnak, gyakran mélyen el is alszanak.

Az új, hosszabb és mélyebben ható alvásmintázatok gondoskodnak a kicsi megfelelő pihenéséről – megnyugtatva ezzel a szülőket is, akik szintén kipihenhetik magukat.

Van-e bármilyen mellékhatása a baba Bowen kezelésnek?

az 1950-es évek óta alkalmazzák egyre többen ezt a módszert, de eddig semmilyen káros mellékhatásról nem tudunk. Hasznosakról viszont annál többet!
Gyakran tapasztalják a kezelt személyek, hogy az adott probléma megszűnésén túl egyéb, kevésbé fájdalmas tünetek is enyhültek, elmúltak.
Köszönhető ez a Bowen hatásmechanizmusának, mely csecsemőktől az aggastyánokig mindenkinél ugyanúgy működik. Ez pedig a testünkbe kódolt, csodálatos öngyógyító képességünk újraindítása.

Hány kezelésre van szükség?

Baba Bowen

Enyhébb esetekben 1-2, súlyosabb problémáknál 3-4 vagy akár még több kezelésre is szükség lehet –bár ez ritkábban fordul elő.
A Bowen alkalmazók javasolják az ún. „emlékeztető” kezelést pár havonta, a panaszok megszűnését követően, az egészséges állapot fenntartásaként, ha szükséges.

Milyen tüneteket kezelhetünk a Baba Bowen alkalmazásával?

Csodálatos, hogy szinte mindent kezelhetünk Bowennel, ami a babának kellemetlenséget okoz, vagy fejlődésében gátolja!

A leggyakoribb tünetek:

hasfájás, reflux, bukás, székrekedés, puffadás, gyomorrontás, nyugtalanság, alvásproblémák, asztma, felső légúti megbetegedések (influenza és nátha), ferde nyak/merev nyak, izom betegségek, sérülések, csípőízületi éretlenségek

A kezelés hatására javul az emésztés és a tápanyagok felszívódása is, ami lehetővé teszi kisbabánk ideális fejlődését. Ha kisbabájának fájdalma vagy bármilyen tünete van, adja meg számára a megkönnyebbülést a legkíméletesebb módszerrel!

Itt kérhet időpontot Baba Bowen kezelésre!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.